5 september 2024

Podcast 'Nieuwe bazen in de zorg' over toekomst van de zorg

In de podcast 'Nieuwe bazen in de zorg' praten Lea Bouwmeester en Jeroen van den Oever met vernieuwende denkers over de toekomst van gezondheid en zorg. De zorg in Nederland staat onder druk door vergrijzing en capaciteitsproblemen. Vaak ligt de focus op het repareren van ziekte in plaats van het voorkomen daarvan. Het moet anders, zoveel is wel duidelijk, maar de vraag is: wie neemt het voortouw? 

Veranderen, verbeteren en vernieuwen

© VWS/PureBudget

Bouwmeester en Van den Oever gaan op zoek naar de ideeën van burgers, zorgprofessionals en bestuurders die het zorgstelsel willen veranderen, verbeteren of vernieuwen.

De interviewers spraken onder meer met Anouk Op het Veld (Gelijk Gezond) en Leonie Voragen (HealthKIC) over domeinoverstijgende samenwerking in de regio en hoe dat bijdraagt aan meer gezondheid en het voorkomen van zorg.

In een andere aflevering vertellen Barbara Goezinne (VWS) en Wimar Bolhuis (TNO) over het Integraal Zorgakkoord en waar dat ons heen voert. Met Marcel Levi (NWO) bespreken de podcastmakers de lessen die we kunnen leren van de Britse National Health Service.

Luister naar 'Nieuwe bazen in de zorg' op Spotify

In oktober live: podcastserie 'Samen werken aan zorg en welzijn'

In deze nieuwe podcastserie nemen we je mee in de wereld van het Integraal Zorgakkoord (IZA) en laten we zien hoe de zorg van morgen vandaag al vorm krijgt. Onder leiding van Aiko de Raaf spreken we niet alleen met bestuurders, maar vooral met de mensen op de werkvloer die dagelijks de zorg toegankelijk houden en de veranderingen in de praktijk brengen. Ontdek de eerlijke verhalen, praktische tips en inspirerende voorbeelden van degenen die hard (samen)werken aan de toekomst van zorg en welzijn.

Benieuwd naar de eerste aflevering? Volg ons op LinkedIn of abonneer je op onze nieuwsbrief en hoor als eerste wanneer we live gaan!